Afgelopen week heb ik, afgezien van het oprijden van de berg van Arnhem en het plaatsen van de kerstpiek, geen hoogtemeter gemaakt. Nul, noppes, nada.
Het lijkt allemaal rozenkleur en maneschijn, als je dag in dag uit met een polsstok en glimlach rondrent. Maar de realiteit is soms minder zoetsappig, Aangezien ik hier altijd mijn eerlijke verhaal deel, deel ik ook deze zure appel met jullie.

Afgelopen twee jaar heb ik meerdere malen last gekregen van drukplekken op mijn voet, die doorsloegen in mijn achilles en mij zo van het springen af hielden.
Bij de start van het winterseizoen waren mijn voeten weer helemaal fris en hersteld, en verliep alles vlekkeloos. Maar, je voelt het al, plots speelde er weer soortgelijke klachten op. Gelukkig was ik er op tijd bij, staat de medische begeleiding op Papendal snel klaar, en is m’n achillespees nog zo flexibel als wat. Maar het gas moest er flink af, zodat de drukplek kon herstellen. Natuurlijk baalde ik hier flink van, want inmiddels heb ik een allergie ontwikkeld voor voet-klachten. Niemand wordt beter van eeuwig gemopper, dus daar ben ik ook maar mee gestopt. Het komt goed, en zo niet, dan toch.

Tijd voor wandelende polsstokdrills, extra turnoefeningen en aangepaste krachtschema’s. En als je dan nu denkt “o lekker rustig dus”, nou nee… spierpijn is HEFTIG.
De klachten nemen, gelukkig, snel af. En the way back alweer ingezet.

Tip1: Zorg altijd voor goede schoenen. Mooi, lelijk, paars of gifgroen, je hoeft er geen modeshow mee te winnen, maar je moet er wel een wedstrijd mee kunnen winnen.
Tip2: Koel altijd met iets ertussen want je kan je huid verbranden, maar ik wist zo veel te koelen dat ik m’n huid had.. bevroren.
Tip3: Zeik 1 dag echt gigantisch hard, klaag nog harder en mopper het allerhardst. Maar ieder nadeel heeft ook een voordeel.

PROOST op een gezond, gelukkig en groots 2018. Enorm bedankt voor jullie steun en support van afgelopen jaar, jullie leuke reacties en peptalks! In het speciaal natuurlijk dank aan mijn trainers Robbert-Jan en Ronald, Papendal en de Atletiekunie voor het aanbieden van een perfect programma, aan Kiremko en Maas Autogroep, ook aan AAV’36 voor het warm-welkom gevoel als ik weer eens langs hop, en natuurlijk dank aan mijn familie en vrienden, die mijn energieke-ik het allerbeste kennen.

We gaan er, met elkaar, weer het beste van maken.

Geniet ervan. & tot snel.


Liefs,
Fem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>