Zoals jullie hebben kunnen zien op Instagram: ik ben weer mobiel! FREEDOM! Het is heerlijk om in plaats van het OV of lieve vrienden/familie zelf de fiets/auto te mogen pakken.
Hiep hoi. Je denkt er vaak niet zo bij na, maar doe eens een poging om het je voor te stellen: geen fiets & geen auto. Hoe goed je nu je best ook doet, de realiteit valt tegen. Maar tegelijkertijd, als je dan je fiets of auto weer mag besturen, voel je je des te machtiger 🙂
Ieder nadeel heeft ook zo z’n voordeel.

De eerste stappen in m’n revalidatie waren al gezet, en ik stap voorlopig nog even door. Petra, de sportarts, was blij met de voortgang, de bewegelijkheid en de wondgenezing van m’n voet. Positief als ik ben, was ik blij met deze kleine succesjes. Ik geloof er momenteel in dat je moet genieten van elke stap in de goede richting, omdat de weg naar een wedstrijd nog lang is. Volgens mij zei ik het in m’n vorige update ook, maar de opvatting “revalideren is vooral chill” is echt onzin 1e klas. Je kan misschien niet zo veel verschillende oefeningen, maar veel van weinig is nog steeds heel veel. Ja, denk daar maar eens goed over na ;-).

Voor als je je afvraagt wat ik qua trainingen wél kan doen, nu ik niet kan springen, zal ik je bijpraten over mijn dagelijkse activiteiten. Ik fiets en zwem veel (3 keer per week op schema fietsen/zwemmen + 3 keer per week op de fiets naar Papendal op en neer). Zwemmen om 7:30 is nog niet echt ‘mijn ding’, en rustig fietsen ook niet. Wie weet went het beide ooit… #naief. Daarnaast doe ik (veel) bovenlichaam kracht en ben ik ook m’n beenkracht weer aan het opbouwen. De ene dag zijn m’n armen verzuurd, de andere dag m’n benen. Ja, revalideren is zuur.

Nu even jullie aandacht voor iets anders leuks. Afgelopen donderdag was ik bij de lancering van het kookboek “van moestuin tot tafel” bij Junis kinderopvang. Samen met de wethouder van gemeente Alphen a/d Rijn, Gert-Jan Schotanus, nam ik het eerste exemplaar in ontvangst.
Als GOED BEZIG ambassadrice van Jongeren Op Gezond Gewicht Alphen a/d Rijn ben ik voorstander van het drinken van water in plaats van frisdrank. Maar ik vind het ook belangrijk dat kinderen zien en proeven hoe lekker gezond eten kan zijn!
In het kookboek staan allemaal ‘kids-proof’-recepten. Niet alleen door kinderen gemaakt, maar ook door kinderen geproefd en.. goedgekeurd!
Het is goed om te zien hoe Leontine en Joanne alle kinderen weten te stimuleren en motiveren om gezond te koken en te eten. Bedankt voor jullie warme ontvangt en de ontmoeting met de enthousiaste kids!

Last and definitely not least. Want, SAVE THE DATE: 30 mei t/m 2 juni 2019 trekt de Urban Pole Vault Series weer door het land. Ben je benieuwd welke stad we op welke dag bezoeken? Hou dan je social media en mijn site in de gaten!

See you soon. Liefs, Fem

 

Comments are closed.