Je zou het misschien niet verwachten bij een druktemaker als ik, maar: ‘JA ik lees’. Met een grote kop thee, of een goede kop MAMS koffie, boek erbij, en mij hoor je niet meer.

Het is niet alleen heerlijk om even rustig te zitten, maar het is ook nog eens fijn om niet te denken aan de boodschappen die je nog moet doen, appjes die je krijgt, instagram post die je moet bekijken, Facebook, twitter, mail, of een van die andere duizend andere prikkels die je dagelijks krijgt.

Normaal gesproken vind ik voornemens voor het nieuwe jaar vrij doelloos. Oke, misschien is doelloos het verkeerde woord, want voornemens hebben wel zeker een doel. “Zinloos”, past misschien beter. Maar, dit jaar, heb ik wél een voornemen:

Elke maand ga ik een boek kopen. Een leesboek, een informatief boek, een kookboek, het mag allemaal.
Oke, met uitzondering van studieboeken. Dit valt niet onder het type “ontspannen met een boek”, eerder onder het type “gespannen met een boek”.

Eigenlijk is dit bovenstaande geklets vrij luchtledige informatie. Maar wie weet ga je er nu eens over na denken hoe jij na een lange hectische week tot rust komt. Lezen, puzzelen, piano spelen, bedenk wat geks en.. geniet van de rust.

(Mijn januariboek was “Ik zal de laatste zijn” van Nadia…… Een aangrijpend, heftig én waargebeurd verhaal. Naast wat ingewikkeld uit elkaar te houden termen, leest het snel weg. Bizar om te lezen hoe het leven er van een Soenistische vrouw, gevangen genomen door IS, er uit ziet…)

Als je tips hebt wat betreft leuke/goede/mooie of grappige boeken. Let me know.


Liefs, Femke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>