Benodigdheden
- 1 grote zoete aardappel
- 300 gram verse spinazie
- 4 schijfjes geitenkaas
- 3 eieren
- Peper/zout/kruiden naar wens
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Snij de zoete aardappel in dunne plakjes (ik liet de schil er lekker aan zitten, kan prima als je de aardappel eerst goed wast).
- Kook de plakjes aardappel in 3 minuten gaar.
- Vet de quichevorm in met wat olijfolie (misschien is dit niet noodzakelijk, maar ik was bang dat het anders zou vastplakken aan de rand).
- Laat de zoete aardappel goed uitlekken, en dep goed droog.
- Bekleed de quichevorm met de gekookte plakjes zoete aardappel. Zorg dat de aardappel goed overlapt, zodat er geen open plekke ontstaan!
- Plaats de zoete aardappel bodem voor ongeveer 5 minuten in de oven. Ik sloeg deze stap over, wat resulteerde in een nog te natte bodem. De 5 minuten is dus een kleine gok, maar het gaat er vooral om dat de bodem niet meer zo nat is.
- Wok de spinazie, totdat deze geheel geslonken is. Laat deze vervolgens goed uitlekken in een vergiet.
- Kluts de eieren, kruiden, zout en peper tot een egaal mengsel.
- Schep de helft van de spinazie op de zoete aardappelbodem en brokkel 2 plakjes geitenkaas over het geheel. Doe dit nogmaals (je kan ook meer lagen maken, als je dat wilt).
- Giet het eimengsel over het geheel, en plaats de quiche voor 30 minuten in de oven.
Jammie!