Benodigdheden:

  • 1 courgette
  • 1/2 blikje kikkererwten Bonduelle (a 150 gram)
  • 4 el couscous
  • 1.5 el rozijnen
  • 2 el zaden (zonnebloempitten)
  • 3 schijfjes geitenkaas (kan ook met feta)
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl ras el haout

optioneel:

  • 2 el hummus
  • 1 pittabroodje

1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Snij de courgette in lengterichting in 2en. Schraap met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit, zodat er een soort „bootje” ontstaat.
3. Meng de olijfolie met 1 el ras el hanout. Smeer met dit mengsel de binnenkant van de uitgeholde courgette in.
4. Plaats de ingesmeerde courgette delen voor 15 minuten in de oven.
5. Meng de couscous met de rozijnen, en bereidt de couscous volgens de verpakking.
6. Bak de zaden in een droge koekenpan rondom bruin.
7. Meng de bereidde couscous & rozijnen, met de kikkererwten, zaden, en gebrokkelde geitenkaas.
8. Haal de courgette uit de oven, en giet het mengsel in de courgette delen.
9. Plaat het geheel terug in de oven voor zo’n 10 minuten.

Lekker met een pitabroodje en hummus dip!

Comments are closed.