Categorie: geen zin om te koken, maar wel om lekker te eten.
Categorie: gegarandeerd goed.
Categorie: het is altijd te weinig.

Ja, dit diner scoort bij mij gegarandeerd 3 uit 3. Misschien heb je het voorbij zien komen, maar afgelopen maandag was het weer eens zo’n avond dat ik uitgeblust thuis kwam, geen zin meer had om te koken, maar wel om te eten (wanneer heb ik dit niet…?).
Nasi, dat moest en zou het worden. En aangezien ik de laatste tijd allemaal leuke reacties krijg op m’n kooksels dacht ik; het wordt weer eens tijd voor een online kijkje in mijn keuken.

Ik heb altijd een lijstje met recepten die ik wil maken. Van gekke recepten (cola-kip) tot simplythebest recepten (ketjapkipstoof). Wie weet zal ik eens iets “ingewikkelds” met jullie delen. Geen stress, want écht ingewikkeld kook ik zelfden. Maar dat is voor latere zorg, want nu eerst deze maaltijd die mij al-tijd goed bevalt.
Beetje van mij en een beetje van Conimex (en een beetje van m’n pappie, opperbaas Nasi).

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
1 ui

1 winterwortel

1 grote prei

1 goede hand taugé

snelkook rijst (geen idee hoeveel. Ik gok altijd wat. Maar de voorgeschreven hoeveelheid kan je vast op de verpakking vinden).

Conimex mix nasi goreng

400gram kippendijen

Satestokjes

Conimex sate marinade

Ketjap manis

Satésaus (zelf maken is een dikke aanrader. Heel simpel!)
Komkommer (want komkommer met pindasaus is mijn guilty pleasure)
2 bananen (die best een beetje bruin mogen zijn. Het hoeven geen speciale bak bananen te zijn!)

There we go:

 • Snij de kippendijen in saté-stukjes. Ik kies altijd voor kippendijen in plaats van kipfilet. Het ziet er misschien minder smakelijk uit, maar als je het eenmaal hebt geproefd wil je nooit meer anders. Sappig, nom nom. 
 • Kieper het zakje marinade over de gesneden kippendijen. Voeg 3 eetlepels ketjap, 3 eetlepels olie, en 1 eetlepel water toe (op het zakje is de verhouding iets anders). Roer alles goed door elkaar en zet even aan de kant.
 • Kook de rijst gaar, zoals op de verpakking staat vermeld.
 • Snij ondertussen de ui fijn, de prei in ringen, en de wortel in stukjes.
 • Bak de ui glazig, en voeg daarna de wortel en prei toe. Ik hou er persoonlijk van als alles nog een beetje knapperig is. Jij ook? Bak het dan niet te lang!
 • Mix ondertussen het zakje Conimex mix Nasi Goreng met een plens kokend water (dit keer wél zoals de achterkant vermeld).  Laat dit 10 minuten wellen.
 • Schep de gare rijst bij de ui/wortel/prei, en voeg ook het gewelde nasi goreng mengsel toe.
  Zo, de nasi-basis is nu zo goed als klaar.
 • Spies de kip aan de stokjes, en leg in een hete grill- of koekenpan. Als het goed is zijn ze flink gemarineerd, en krijgen ze een goed kleurtje. Blijven draaien..!
 • Snij ondertussen de banaan in de lengte door, en ook nog een keertje in de breedte (anders breekt het sowieso bij het omkeren).
 • Warm een klontje boter in de koekenpan, en leg de banaan erin. Zet het vuur niet te hoog, anders is je banaan binnen no-time zwart.
  BEWAAK JE BANAAN. Want zonder gebakken banaan, geen complete nasi.
 • Maak ondertussen de pindasaus klaar. Ook dit doe ik altijd een beetje op de gok (misschien moet ik eens wat dingen gaan opschrijven..). Online vindt je genoeg pindasaus recepten. Wil je echt easy-peasy-pindasaus, koop dan calvé pindasaus, water toevoegen, en klaar.
 • Snij de komkommer in plakjes/hoekjes/blokjes, waar je zin in hebt.
 • Warm je nasi nog even op, en dan….

  ALLES KLAAR. OPDIENEN & ETEN MAAR!

(de afwas is voor latere zorg….)

Liefs,


Fem

Comments are closed.