Een supersimpel recept, waarvan ik dacht dat inmiddels iedereen het wel kende. Maar, toch blijkt dat niet heel Nederland dit recept kent. Jaja, wat hebben zij al die jaren moeten missen..?!
In een handomdraai zet je namelijk een lekkere lunch op tafel, perfect voor zonnige zondagen.
Voor iedereen waarbij dit recept tot nu toe onbekend is gebleven (ja mam, dus ook voor jou)… ENJOY!
Wat heb je nodig, voor 2 pannenkoeken?
1 thee-/eetlepel kaneel. Ik ben dol op kaneel, dus vandaar de eetlepel. Neem anders gerust een thee epel en ontdek wat jij het lekkerst vindt.
1 rijpe banaan. Hoe rijper, hoe beter. Die van mij was eigenlijk nog niet rijp genoeg (zie foto).
2 eieren. Ben je niet zeker of je eieren nog wel goed zijn? Test ze dan als volgt:
Schenk een schaal vol met koud water. Leg de eieren erin.
Drijven ze? Gooi ze weg.
Staan ze rechtop op de bodem? Eet ze snel op.
Liggen ze rustig op de bodem? Prima.
Pan + scheutje olie
Honing. Ik schenk er als garnering altijd wat honing overheen (say yes to guilty pleasures). Maar op sich zijn ze van zichzelf ook al zoet genoeg.
Wat nu?
- Schil de banaan, leg hem op een snijplank en prak hem met een vork tot een smerige substantie.
- Meng de banaanprut met de twee eieren en de thee-/eetlepel kaneel in een kommetje goed door elkaar.
- Verwarm een scheutje olie in de pan, en schenk een gedeelte van het ei/banaan/kaneel mengsel in de pan.
- Wacht tot de pannenkoek mooi bruin is, keer om, en heb weer genoeg geduld tot ook de andere kant mooi bruin is.
- Ga zo door, tot je beslag op is.
- Honing erop, of geef er je eigen draai aan, en smullen maar!
Nom.Nom.Nom. En,,, Make fun today!
Liefs,
Fem