Lieve Lezers,

Wat een geweldig jaar hebben wij er met z’n allen op zitten. Van jong tot oud(er), iedereen heeft weer ’t beste van zichzelf laten zien en we mogen daar stuk voor stuk trots op zijn. En niet alleen trots op onszelf, maar ook trots op elkaar.
Ook ik kijk terug op een goed seizoen. Er zijn (helaas) geen Nederlandse Records gesneuveld, wat veel mensen misschien zien als “het ging niet zo lekker he?”. Maar het ging juist heel lekker, lekker stabiel! En dat is zeker veel waard.
Afgelopen zomer stonden twee grote toernooien in mijn agenda. Een prachtig EK in eigen land, met een geweldige 6e plek als resultaat (waar ik nog steeds trots op ben), maar natuurlijk ook de Spelen stonden in mijn agenda. Ik heb daar helaas geen potten kunnen breken, verre van zelfs. “Timing is alles, of niets”, zoals ik dat zelf vaak zeg. Zelf weet ik heel goed dat het resultaat van de Spelen totaal niet weergaf hoe mijn hele seizoen eruit zag en dat heb ik goed in mijn oren geknoopt. Buiten mijn prestatie om, zijn de Spelen natuurlijk een ge-wel-dig evenement. Ik zou jullie graag in woorden uitleggen hoe dat gevoel is als je dat stadion binnenkomt, maar dat is gewoon nauwelijks te omschrijven. Voor onze opkomende garde: waar een wil is, is misschien ook wel een weg. Durf ervoor te gaan!
Jullie hebben wellicht op de site gelezen dat ik ervoor heb gekozen om komend seizoen een nieuw pad op te gaan. Alex heeft mij lange tijd enorm goed begeleid, we zijn samen gegroeid, hebben samen hoogtes overwonnen, maar nu is het tijd voor iets nieuws.
Komend jaar ga ik onder begeleiding van Ronald Vetter (coach van Anouk Vetter; Europees kampioen meerkamp) en Robbert-Jan Jansen trainen op Papendal. In de weekenden zal ik nog vaak rondom Gouda/Alphen te vinden zijn, dus ik zal nog vaak genoeg mijn neus om de hoek steken op de club.
Afgelopen weekend waren weer de welbekende clubkampioenschappen met de daarbij behorende jaarprijzen. Met trots mocht ik de prijs voor ‘Vrouw van het jaar’ in ontvangst nemen. Onder het genot van een heerlijke BBQ (applausje voor de BBQ’ers in de regen) en een drankje hebben we nog lang met elkaar nagekletst. Het was een enorm gezellige avond, met de echte AAV-gezelligheid, heerlijk!
Komende week ga ik weer starten met de trainingen. Na Rio heb ik niet al te veel sportiefs gedaan, dus het zal wel weer een beetje wennen zijn. Maar ik kijk er enorm naar uit, weer lekker trainen, een doel hebben en dat doel nastreven.
Ook op de vereniging gaan alle trainingen natuurlijk weer van start. Een tijdje terug mocht ik te gast zijn bij de pupillentraining, met als resultaat: veel handtekeningen op shirts (sorry mama’s). Hopelijk blijft iedereen, net als ik, op zijn/haar eigen manier gemotiveerd. Maak een doel voor jezelf, en jaag hem na. Want dat gevoel van overwinnen, voel je alleen van binnen!
GO4IT en tot snel,
Femke
Comments are closed.