“Bijna gehaald” zei ik vroeger altijd tegen mijn turntrainer Arie. Waarop hij altijd zei: “bijna, is nog steeds niets”.
Ik dacht altijd “bijna, ja hallo, dat is bijna!”. Maar als je er over na denkt, is bijna inderdaad nog steeds niets. Misschien is mijn glaasje veelal half vol en bekijk ik het van de positieve kant, maar hoe je het wendt of keert, bijna is nog steeds niets. Arie heeft gelijk.

Terwijl er een grote groep atleten naar Tenerife vloog, besloot ik hier in Nederland te blijven en werkte ik hard aan technische zaken. Al dat technische geneuzel van mij, jullie zullen er zo langzamerhand wel helemaal kierewiet van worden, anders ik wel.

Ik probeerde het linksom, rechtsom,  achterstevoren, binnenstebuiten, maar toch bleef het niet kloppen en vooral, niet kloppen in mijn hoofd. De videobeelden lieten andere dingen zien, dan dat mijn gevoel me vertelde —>COMPLICATED STORIES.
Maar, ondanks de struggles voelde het wel alsof het er al die tijd bijna was, het bijna op z’n plek zou vallen, het bijna wél zou lukken. (Oke, hierbij een korte uitleg waarom het zo complicated voelde. Bovenin mijn sprong moeten er dingen veranderd worden, maar als je onderin dingen ‘vergeet’ kom je nooit in de positie waardoor je bovenin dingen kan veranderen. Onderin is het nog niet zo automatisch, dat ik daar geen aandacht meer aan hoef te schenken. Het is dus een voorwaarde dat onderin de dingen goed gaan

om bovenin dingen te veranderen. Je snapt het al, COMPLICATED STORIES. Want dit alles in een fractie van een seconde. CTRL+ALT+DEL). 
Soms bekeek ik de situatie pessimistisch, maar toch kwam mijn optimistische-ik altijd wel weer boven drijven.
Afgelopen week, woensdag om precies te zijn, was het moment daar. Vanaf de eerste sprong viel het kwartje. En tuurlijk is het niet alsof ik dan gelijk 5m spring, maar bovenin begon het  ein-de-lijk ergens op te lijken.

Ik heb het nu dus niet meer over BIJNA. Nee Arie, het is gelukt. Niet bijna, maar helemaal.

December begint alweer, en de tijd vliegt voorbij. Kruip zo nu en dan lekker met een kop thee op de bank, om dan vervolgens vol energie stad en land af te reizen voor geschikte gala jurken, feestelijke kerstdiners, of andere gezellige zaken. Vergeet in alle drukte niet om te genieten… 😉 ENJOY


Liefs, Fem

Comments are closed.