Benodigdheden

  • 1 grote zoete aardappel
  • 300 gram verse spinazie
  • 4 schijfjes geitenkaas
  • 3 eieren
  • Peper/zout/kruiden naar wens
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snij de zoete aardappel in dunne plakjes (ik liet de schil er lekker aan zitten, kan prima als je de aardappel eerst goed wast).
  3. Kook de plakjes aardappel in 3 minuten gaar.
  4. Vet de quichevorm in met wat olijfolie (misschien is dit niet noodzakelijk, maar ik was bang dat het anders zou vastplakken aan de rand).
  5. Laat de zoete aardappel goed uitlekken, en dep goed droog.
  6. Bekleed de quichevorm met de gekookte plakjes zoete aardappel. Zorg dat de aardappel goed overlapt, zodat er geen open plekke ontstaan!
  7. Plaats de zoete aardappel bodem voor ongeveer 5 minuten in de oven. Ik sloeg deze stap over, wat resulteerde in een nog te natte bodem. De 5 minuten is dus een kleine gok, maar het gaat er vooral om dat de bodem niet meer zo nat is.
  8. Wok de spinazie, totdat deze geheel geslonken is. Laat deze vervolgens goed uitlekken in een vergiet.
  9. Kluts de eieren, kruiden, zout en peper tot een egaal mengsel.
  10. Schep de helft van de spinazie op de zoete aardappelbodem en brokkel 2 plakjes geitenkaas over het geheel. Doe dit nogmaals (je kan ook meer lagen maken, als je dat wilt).
  11. Giet het eimengsel over het geheel, en plaats de quiche voor 30 minuten in de oven.

Jammie!

Comments are closed.